Vijesti
Objavljeno: Uto 20.07.2021.

LP, drugo pretkolo: Dinamu plus od dva gola prije odlaska na Cipar

Nogometaši Dinama uspješno su obavili posao u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. U Zagrebu je Dinamo s 2:0 pobijedio ciparskog prvaka Omoniju čime je stekao lijepu prednost prije uzvrata.

U relativno sporom ritmu trajalo je prvo poluvrijeme u kojem je Dinamo vrlo teško stvarao prave prilike. Donekle su se rupe u ciparskoj obrani otvarale tek u završnici prvog dijela, a tada je najopasniji po Omoniju bio Bruno Petković.

Čak je u prvih 45 minuta bliže pogotku bio ciparski prvak. U rijetkim trenucima kada bi došli pred Livakovića igrači Omonije su bili prilično opasni.

Prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka s time da je Dinamo u završnici ostao i bez kapetana Arijana Ademija koji se ozlijedio (u nastavku se ozlijedio i Ivanušec).

U drugo poluvrijeme Dinamo je ugazio odlučnije da slomi suparnika i takav pristup je uvjetovao prvi pogodak u 65. minuti. Lijepa akcija hrvatskog prvaka okončana je golom Majera koji je u nastavku bio glavni kreativni pokretač Dinama.

Uostalom, u 81. minuti je upravo Majer lijepo ubacio, a Jakić glavom, jednako tako, proslijedio u mrežu za konačnih i zasluženih 2:0 hrvatskog prvaka.

Uzvratna utakmica na Cipru igra se idućeg utorka, 27. srpnja.

Liga prvaka, 2. pretkolo (prva utakmica): Dinamo - Omonia 2:0 (Majer 65., Jakić 81.)