Vijesti
Objavljeno: Pon 03.12.2018.

Luka Modrić je najbolji, dobitnik je i Zlatne lopte!

Hrvatski reprezentativni kapetan Luka Modrić dobitnik je i Zlatne lopte, za najboljeg svjetskog nogometaša u kalendarskoj 2018. godini.

Nakon što su mu nagradu za najboljeg nogometaša u prošloj natjecateljskoj sezoni dodijelili Uefa i Fifa, Modrić je zaslužio i glamurozni Ballon d'Or, gdje najboljeg biraju novinari France Footballa, ali i novinari iz drugih zemalja.

Od 2008. do ove godine slavljenici u ovom izboru bili su isključivo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, no tu je seriju prekinuo hrvatski vezni igrač koji je, podsjetimo, proglašen i za najboljeg nogometaša Svjetskog prvenstva.

Modrić je slavio ispred Cristiana Ronalda te dvojice francuskih nogometaša, Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappea.

- Ovo je jedinstven osjećaj. Počašćen sam, ponosan i jako mi je teško uopće objasniti kako se osjećam i kakve me emocije prolaze. Prvenstveno se želim zahvaliti svima koji su me doveli do ovoga, a ima ih puno. Od svih suigrača i trenera u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji do moje obitelji, supruge, djece, mnogih drugih..., rekao je Modrić i dodao:

-Teško mi je naviknuti se da sam tu, među najboljim svjetskim nogometašima. Ali, naučio sam i ranije da nikada ne treba odustajati i da uvijek moram teško raditi za uspjeh. Da treba biti uporan i pratiti svoje snove. Ponosan sam na sve ovo. Osvajanje Zlatne lopte je više od dječačkog sna.

Podsjetimo kako je do sada najbolji plasman nekog hrvatskog nogometaša u ovom izboru bilo drugo mjesto Davora Šukera 1998. godine, kada je bio prvi strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Redoslijed izbora Zlatne lopte: 1. Luka Modrić, 2. Cristiano Ronaldo, 3. Antoine Griezmann, 4. Kylian Mbappe, 5. Lionel Messi...