Vijesti
Objavljeno: Pet 26.11.2021.

Maretić: Nitko nam ne može zabraniti sanjati

Omiški Olmissum idućeg tjedna u Lisabonu igra tri utakmice skupine B Elitne runde futsalske Lige prvaka.

Hrvatski prvak prvo će u četvrtak (2. prosinca) igrati protiv domaćina Sportinga, koji je inače aktualni europski prvak, a nakon toga slijede dvoboji protiv ruske Sinare iz Jekaterinburga (3. prosinca) i nizozemskog Hovocuba (5. prosinca). Samo će pobjednik skupine izboriti prolaz prema Final Fouru, a uoči turnira u Lisabonu trener Olmissuma, Duje Maretić, je izjavio:

- Na turniru nas čeka Sporting, najbolja momčad u Europi, koja je prepuna fantastičnih portugalskih reprezentativaca i sjajnih stranaca. Osjetiti njihovu dvoranu bit će sjajan doživljaj. Gledao sam njihov derbi s Benficom i moram priznati da sam, tražeći njihove slabe točke, upao u depresiju. Oni nemaju nikakvih nedostataka. Sinara ima sličan pogled na futsal kao i mi, jer su fokusirani na domaće igrače. Veseli me taj susret da vidimo gdje je hrvatski futsal u usporedbi s ruskim. Nizozemci su, pak, prvi puta u Elitnoj rundi, ali su puno počeli ulagati u futsal.

- Nitko nam ne može zabraniti sanjati, makar je realnost nešto drugačija. Naš mini cilj su tri boda, a četiri ili pet bi bili ogroman uspjeh i nagrada našem radu.

Igrač Olmissuma Antonio Juretić je dodao:

- Prvo nas čeka utakmica domaćeg Kupa protiv Futsal Dinama, a tek nakon toga se okrećemo Europi. Velikoj većini igrača ovo će biti najveće utakmice u karijerama i sigurno da će biti pozitivne treme. Imamo dobru atmosferu, široki i kvalitetan kadar.