Vijesti
Objavljeno: Sri 27.09.2017.

Marinović: Ovo je stvarno bila blamaža

Hrvatska futsalska reprezentacija ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo u Sloveniju iduće godine. Tamo, pak, ide Francuska koja je, nakon 1:1 u prvom ogledu, svladala Hrvatsku u Gospinom polju 5:4 u uzvratnoj utakmici. Nakon tog susreta neki od hrvatskih reprezentativaca imali su sljedeće reakcije:

Franco Jelovčić:

- Dominirali smo u prvom poluvremenu. Stvarali smo prilike i taj je dio igre bio dobar. Vodili smo 2:1 i imali inicijativu, no u nastavku smo se svjesno povukli i oni su se razmahali. Opet smo zakazali u najvažnijim utakmicama. Iskreno, mogu krenuti od sebe i reći da sam odigrao najgoru utakmicu u reprezentativnom dresu. Ne smijemo tražiti alibije, već pogledati sebe i u sebi tražiti krivca za ovaj loš rezultat.

Tihomir Novak:

- Za ovakav nastup nemamo opravdanja. Ovo je bilo ispod svake kritike. Nismo bili pravi niti fizički, niti tehnički, niti taktički. Čestitam Francuzima, svaka im čast, oni su definitivno zaslužili Europsko prvenstvo, a ne mi.

Dario Marinović:

- Ovo je jedan od najtužnijih dana u mojoj karijeri. Stvarno nisam mogao niti zamisliti da ćemo ostati bez Europskog prvenstva. No, nismo to niti zaslužili. Možda je dobro bilo samo uvodnih šest, sedam minuta, sve ostalo je bilo iznimno loše. Svi nosimo svoj dio krivice za ovaj veliki neuspjeh. I igrači i stručni stožer. Ovo što smo danas prezentirali nije bilo niti blizu onoga što Hrvatska može. Treba pronaći razloge i sve ovo početi ispravljati. Isprike gledateljima, ovo je stvarno bila blamaža.