Vijesti
Objavljeno: Sri 18.05.2022.

Matanović i HNS pokrenuli postupak promjene nogometnog državljanstva

Na novom popisu hrvatskih U-21 reprezentativaca nalazi se i Igor Matanović, napadač Eintrachta iz Frankfurta koji je ovu sezonu igrao na posudbi u njemačkom drugoligašu St. Pauliju.

Matanovića je izbornik Igor Bišćan po prvi puta pozvao, a ovaj je igrač rođen 2003. godine u Hamburgu ranije u karijeri nastupao za Njemačku U-17 i U-19.

Nakon nekoliko održanih razgovora s vodećim ljudima HNS-ove sportske politike, Matanović je sa svojom obitelji donio odluku kako bi u budućnosti želio nastupati za hrvatske reprezentacije pa je shodno tome HNS pokrenuo postupak pred Fifom radi promjene nogometnog državljanstva, odnosno, dobivanja prava nastupa ovog igrača za Hrvatsku.

- Igora Matanovića smatramo uistinu velikim potencijalom te nas iznimno raduje njegova odluka da želi igrati za Hrvatsku. To nije bila laka odluka mladiću koji je odrastao u Njemačkoj, ali uložili smo stvarno puno truda kako bi pokazali Igoru i njegovoj obitelji koliko nam je stalo do njega. Uvjeren sam da će se ova odluka pokazati ispravnom, rekao je tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa.

Inače, Hrvatski nogometni savez je predao dokumentaciju Fifi, a Pletikosa je, pak, poručio:

- Ne možemo znati kada će Fifa riješiti ovaj predmet jer ne postoji obavezni rok, ali prema dosadašnjoj praksi vjerujemo i nadamo se da bi to moglo biti do okupljanja  hrvatske U-21 reprezentacije zbog čega je Matanović i na našem popisu za utakmice kod Norveške i Estonije.