Vijesti
Objavljeno: Pon 24.01.2022.

Mavrović: Bacat ćemo se na glavu, pa što bude

Prvi uspješni korak na Europskom prvenstvu napravili su hrvatski futsalski reprezentativci. Poljska je pobijeđena s 3:1, a u utorak (17:30 sati) im slijedi dvoboj protiv Rusije, najjače momčadi skupine C. Uoči tog ogleda izbornik Marinko Mavrović je izjavio:

- Rusija je fantastična momčad koja je redoviti sudionik svih velikih natjecanja na kojima osvaja medalje. Oni su iskusna momčad koja je i ovdje jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka. Mi ćemo, naravno, dati sve od sebe kako bismo ostvarili povoljan rezultat. No, moramo biti svjesni da neće biti jednostavno.

- U prvom nastupu Rusija je bila uvjerljiva protiv Slovačke, ali u prvom poluvremenu su Slovaci bili ravnopravni. Imali su i dosta prilika. No, kasnije se Slovacima dogodio mentalni pad, a protiv Rusije ne smiješ imati crnih rupa u igri.

- Protiv Rusa moramo proširiti kadar. Priliku će sigurno dobiti Čekol i Jurlina koji nisu igrali protiv Poljske. No, tko god bude igrao, svi zajedno moramo biti u najboljem izdanju. Nećemo se predati i izaći ćemo na teren bez straha. Rusija ima strašnu individualnu kvalitetu, ali analizirali smo ih do najsitnijih detalja. Bacat ćemo se na glavu, pa što bude, zaključio je Mavrović.

Foto: HNS