Vijesti
Objavljeno: Čet 09.05.2019.

Mladi osječki pogon sinonim uspjeha u Kup natjecanjima

Okončani su svi polufinalni susreti Hrvatskog nogometnog kupa za mlađe kategorije i apsolutno prva vijest je ta da su talenti Osijeka izborili finale u sve tri konkurencije (juniori, kadeti, pioniri).

U finalu juniora i kadeta igrat će Osijek i Lokomotiva, a u finalu pionirske konkurencije Osijek i Hajduk. Apsolutno je zanimljiva i činjenica da u nijednom finalu neće sudjelovati igrači Dinama, sastava koji je posljednjih godina, kompletno gledano, najbolja hrvatska momčad u ovim uzrastima.

Ako gledamo Prvenstvo, Osijek nije u samom vrhu. Trenutačno je u konkurenciji juniora peti na ljestvici, među kadetima četvrti i kod pionira peti što spomenute rezultate u Kupu čine još većima. Jer, u nokaut fazi Kupa osječki se mladi nogometaši očigledno snalaze kao "ribe u vodi".

Svi ti sjajni ovosezonski rezultati Osijeka u Kupu nisu slučajnost, jer u tom je pogledu dobro sjetiti se što se događalo prošle sezone. Juniori Osijeka branitelji su naslova među juniorima, prošle sezone su u finalu svladali Lokomotivu, dok je tada Osijek igrao i finale Kupa za kadete te je bio poražen od vršnjaka iz Hajduka.