Vijesti
Objavljeno: Sub 07.10.2017.

Modrić: Nedopustivo je da se protiv Finske povučemo

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije, kao i svi ostali teško je objašnjavao događaje s Rujevice gdje je Finska remijem 1:1 potpuno zakomplicirala mogući put Hrvatske na Svjetsko prvenstvo.

- Uvelike smo kompromitirali odlazak na SP. Do našeg gola smo igrali dobro, napadali smo, imali inicijativu, oni nisu došli niti blizu Subašiću. No, nevjerojatno smo se povukli kod 0:1. Uz sav dužan respekt prema Finskoj, ali to je bilo nedopustivo. Umjesto da smo nastavili dalje kao do tada odlučili smo se za nešto sasvim drugo, krenuo je Luka Modrić i nastavio:

- Valjda možemo pronaći neku dodatnu snagu za posljednju utakmicu. Mi nikada ne idemo na bod pa nećemo niti u Ukrajini. Njima treba pobjeda i bit će to otvorena utakmica. No, nedostaje nam krvi, djelujemo beskrvno. Dosta stvari ne štima i ne treba bježati od toga. Ali, nikako nam ne smije biti alibi negativna atmosfera oko reprezentacije i što navijači imaju svoje zahtjeve. Mi igrači moramo biti izvan toga, mi moramo biti fokusirani na travnjak i tamo napraviti sve što moramo napraviti.

Dotaknuo se kratko Modrić i izbornika Čačića.

- Krenuli smo zajedno u kvalifikacije i moramo skupa do kraja ovo izgurati. Do Islanda je sve bilo dobro, skoro idealno. Imamo još jednu utakmicu, zadnju priliku da ispravimo sve ove zadnje pogreške.