Vijesti
Objavljeno: Sri 12.01.2022.

Nadoveza: Lamza je obožavao nogomet i nadigravanje

Nakon što su prije godinu dana preminula dvojica velikana slavne Dinamove generacije iz 1967. godine, Slaven Zambata i Krasnodar Rora, ovog 12. siječnja stalo je kucati i srce legendarnog Stjepana Lamze. Po mnogima najboljeg igrača te generacije, kao i jednog od najvećih nogometaša Dinama i Hrvatske ikada.

Preminuo je Štef Lamza u 82. godini života, ostavivši iza sebe fantastične predstave u dresu Dinama od 1960. do 1967. godine. Dakako da su u prvom planu utakmice spomenutog Kupa velesajamskih gradova, pogotovo one protiv Juventusa, a najviše uzvratna polufinalna protiv Eintrachta u Zagrebu.

- Hrvatski nogomet puno je izgubio. Otišao je jedan od najvećih igrača Dinama svih vremena, omiljeni član generacije koja je ostvarila najvećih uspjeh u klupskoj povijesti. Nedvojbeno će ostati jedan od onih igrača koji će zauvijek biti dio zlatne povijesti hrvatskog nogometa, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Legendarnog Štefa Lamze prisjetio se i Miroslav Blažević koji je kratko komentirao:

- Lamza je za mene najveći svih vremena. Obilježio je cijelu jednu epohu hrvatskog nogometa.

Petar Nadoveza, rođeni Šibenčanin i legendarni nogometaš Hajduka, inače dvije i pol godine mlađi od Lamze, ovim je povodom rekao:

- Stvarno je bio igrač nad igračima. Igrao je fino, tehnički savršeno. Ako mene pitate, sigurno je bio najbolji igrač tadašnjeg Dinama. Bio je odličan dečko, a najviše je volio nogomet i nadigravanje. U tome je uživao