Vijesti
Objavljeno: Uto 13.07.2021.

Navijači na tribinama uz EU digitalnu COVID potvrdu

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku vezanu uz početak natjecanja u HT Prvoj ligi, a koja se odnosi na gledatelje, kao i UEFA COVID protokol za igrače, stožere i klubove.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. lipnja 2021. godine, koja je na snazi od prvog dana srpnja ove godine, određeno je da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali je ujedno definirana iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja, ako se ispune posebni uvjeti.

S obzirom na interes gledateljstva za dolazak na utakmice HT Prve lige, dvoboji će se organizirati bez ograničenja gledatelja, ali i uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata).

Klub domaćin je odgovoran za provjeru potvrda kod gledatelja, a delegat, uz pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice.

Svi igrači, članovi stručnog stožera i ostalo osoblje klubova HT Prve lige koji sudjeluju na utakmicama moraju za svaki pojedinačni dvoboj imati EU digitalnu COVID potvrdu, PCR ili brzi antigenski test.

Podsjećamo kako nova sezona HT Prve lige starta u petak utakmicama Dinamo - Slaven Belupo i Osijek - Šibenik.