Video
Objavljeno: Čet 16.04.2020.

Nenad Bjelica i službeno više nije trener Dinama

U četvrtak je došlo i do službenog saznanja kako Nenad Bjelica više nije trener hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama.

Na različitim stranama trener Bjelica i vodstvo kluba su se našli i definitivno od trenutka kada je klub odlučio smanjiti plaće svima, ali su Bjelica, njegov stožer i igrači prve momčadi na startu odbili takvu mogućnost.

Potom je smijenjen kompletan stručni stožer (osim Bjelice), dok su igrači nakon odbijenog prijedloga, ovog tjedna odlučili prihvatiti smanjenje plaća.

Bjelica je, pak, u četvrtak više od tri sata pregovarao s čelnim ljudima kluba, nakon čega je Dinamo odaslao kratku službenu obavijest.

- GNK Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Bjelici na suradnji i rezultatima koje je ostvario.

Iste je riječi upotrijebio sam Bjelica nakon kraja sastanka. Bjelica je u Dinamo došao 2018. godine, nakon što je ranije vodio bečku Austriju, talijansku Speziju i poljskog prvoligaša Lech iz Poznana.

Osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup te je nakon pola stoljeća odveo Dinamo do europskog proljeća (Europska liga, prošle sezone), dok je u aktualnoj sezoni ostvario jako dobre rezultate u grupnoj fazi Lige prvaka.