Vijesti
Objavljeno: Čet 01.08.2019.

Nenad Gračan ostaje izbornik U-21 reprezentacije

Izgleda da je definitivno potvrđeno kako se neće dogoditi nikakva smjena na izborničkoj poziciji U-21 hrvatske reprezentacije. Nenad Gračan ostaje izbornik.

Prije odlaska na Europsko prvenstvo iz HNS-a su obznanili kako su se predsjednik Saveza Davor Šuker i sam Gračan dogovorili oko nastavka suradnje (Gračanu je aktivni ugovor isticao krajem lipnja ove godine).

No, nakon rezultata na Europskom prvenstvu i ne prolaska skupine počeli su sve ozbiljniji navodi kako bi Gračan ipak mogao napustiti svoj dosadašnji posao. Ipak, to se neće dogoditi, iako se još uvijek čeka službeno produženje ugovora s Gračanove strane.

- Okupljamo se drugog dana rujna, a popis kandidata objavit ćemo 19. kolovoza ili možda nekoliko dana kasnije, nakon što vidimo kako su prošle utakmice tog vikenda. U idućim kvalifikacijama mogu igrati nogometaši koji su rođeni 1998. godine ili kasnije. Riječ je o generaciji koja je igrala u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a već je neko vrijeme i dio naše reprezentacije, rekao je u razgovoru za Sportske novosti Nenad Gračan.

Hrvatska U-21 igra 5. rujna prijateljski ogled protiv UAE-a, a 10. rujna započinje novi kvalifikacijski ciklus utakmicom protiv Škotske u Šibeniku.