Vijesti
Objavljeno: Čet 02.05.2019.

Nitko u Hrvatskoj nema napad kao juniori Hajduka

U svim hrvatskim ligama bliži se kraj sezone pa je zanimljivo povlačiti paralele koje se mogu povući između prvoligaškog i drugoligaškog nogometa, s primjerice, trećim ligama, juniorskom, kadetskom ili, pak, pionirskom ligom.

U tom kontekstu, po pitanju napadačkih moći i učinaka svih momčadi u Hrvatskoj, od prvoligaških do pionirskih, zanimljivo je vidjeti da najbolji napad ima juniorska momčad Hajduka, koja u svojoj ligi dijeli prvo mjesto s vršnjacima iz Lokomotive. Inače, ta je liga među zanimljivijima i kada je u pitanju konačni pobjednik. Jer četiri sastava (Hajduk, Lokomotiva, Dinamo i Rijeka) love naslov prvaka.

Naime, juniori Hajduka su tijekom 22 ovosezonske utakmice postigli čak 74 pogotka, odnosno, na prosjeku su od čak 3,36 gola po utakmici. S obzirom na to da nijedna druga momčad u svim hrvatskim ligama nije na tri gola ili više u prosjeku, onda juniori Hajduka svakako zaslužuju velike pohvale.

Iduća sljedeća momčad po napadačkim kvalitetama je trećeligaš Vinogradar (2,78 gola po susretu, 78 u 28 utakmica), a treće mjesto na ovoj ljestvici dijele kadeti Dinama i pioniri Lokomotive (po 2,54 gola po ogledu).

Kada je prvoligaški nogomet u pitanju na sličnim su brojkama dvije najbolje momčadi: Dinamo daje točno dva gola po susretu, a Rijeka tek nešto manje (1,93).

Zato je zanimljivo naglasiti da u Drugoj ligi sve pršti od tvrdih utakmica te su dvije najefikasnije momčadi Šibenik i Osijek II, ali sa samo golom i pol po susretu (33 pogotka u 22 nastupa).

Dakako, čak se i napadački razigrani juniori Hajduka ne mogu nositi s najboljim hrvatskim ekipama. Osijek, drugoplasirana ekipa na ljestvici Prve HNLŽ, u prosjeku po utakmici daje 6,78 golova (95 u 14 dvoboja), a vodeće Splićanke 5,71 gol u prosjeku (80 u 14 utakmica).