Vijesti
Objavljeno: Sub 07.10.2017.

Nogometni put novog izbornika Dalića

Novi izbornik Hrvatske Zlatko Dalić rođen je 26. listopada 1966. godine, a nogometnu je karijeru započeo u Hajduku. Potom je igrao u Cibaliji i Veležu, a najdublji je trag ostavio noseći dres Varteksa od 1992. do 1996. godine. Potom je u još jednom navratu igrao za Hajduk i igrački se umirovio 2000. godine (također kao igrač Varteksa).

U varaždinskom klubu je krenula i Dalićeva trenerska karijera, a s Varteksom je kao trener izborio finale Hrvatskog nogometnog kupa. Tijekom 2006. godine se priključio stožeru mlade hrvatske reprezentacije gdje je bio sve do 2011. godine. Istovremeno je trenirao Rijeku, a imao je i inozemni angažman u albanskom Dinamu iz Tirane s kojim je osvojio albanski Superkup.

Potom je imao trenersku epizodu u Slaven Belupu, nakon čega je preselio na Bliski istok gdje je do danas stekao reputaciju jednog od najboljih inozemnih trenera. Radio je u Al Faisalyju pa drugoj i potom prvoj momčadi Al Hilala s kojim je osvojio Prinčev kup i postao doprvak tamošnjeg prvenstva. Tijekom 2014. je došao u Al Ain s kojim je osvojio Prvenstvo, Kup i Superkup te igrao finale azijske Lige prvaka (2016. godine).