Vijesti
Objavljeno: Sri 10.04.2019.

Nova priznanja za hrvatske sutkinje i suce

Hrvatske nogometne sutkinje i suci dobili su novo vrijedno priznanje na međunarodnoj sceni pa će tako u nadolazećem razdoblju Hrvatska imati sudačke predstavnike na Svjetskom prvenstvu za nogometašice, završnom turniru malonogometne Lige prvaka i Europskom prvenstvu za nogometašice do 17 godina starosti.

Sanja Rođak Karšić predstavljat će Hrvatsku na velikoj pozornici ženskog nogometa, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Potvrđen je njen izbor za jednu od pomoćnih sutkinja za SP koje će se održati od 7. lipnja do 7. srpnja. Podsjetimo da je Rođak Karšić prošle godine sudila finale Lige prvakinja te na U-20 Svjetskom prvenstvu.

Na Europskom prvenstvu za nogometašice do 17 godina starosti, koje će se od 5. do 17. svibnja odigrati u Bugarskoj, Hrvatsku će predstavljati sutkinja Sabina Bolić, jedna od šest glavnih sutkinja na turniru.

Završni turnir malonogometne Lige prvaka ove se godine održava u Almatyju u Kazahstanu, od 26. do 28. travnja, a među djeliteljima pravde bit će i dvojica hrvatskih sudaca, Saša Tomić i Nikola Jelić.