Vijesti
Objavljeno: Uto 08.06.2021.

Novi igrači Istre 1961 su Solomon, Matić i Mlinar

Istra 1961 je krenula s jačanjem momčadi za novu sezonu u kojoj nije samo cilj ponovno osigurati prvoligaški status, već pokušati odraditi sezonu bez turbulencija i infarktne završnice u koju su Puljani uključeni već godinama.

U Istru 1961 se vratio Nigerijac Theophilus Solomon, 25-godišnji napadač, koji je dres pulskog kluba nosio u sezoni 2016./17. kada je postigao sedam pogodaka tijekom 33 nastupa. Solomon je prošao nogometnu školu Rijeke, a u Hrvatskoj je ranije igrao za Zadar, Šibenik i zaprešićki Inter.

Posljednji klub prije povratka u Pulu bila mu je katarska Qadsia.

U Istru 1961 je došao i 26-godišnji Bernard Matić, defenzivni vezni igrač, koji je u Hrvatskoj igrao za Junak, Zagreb i Rijeku, a posljednja dva kluba su mu bila Široki Brijeg i španjolski Racing Santander.

Došao je i 29-godišnji vezni igrač Frano Mlinar, dosadašnji član Slaven Belupa. Kao mladi igrač Mlinar je boravio u Dinamu nakon čega je promijenio brojne domaće (Lokomotiva, zaprešićki Inter) i inozemne klubova (Udinese gdje nije upisao nijedan ligaški nastup, Aarau, Wil i Mezokovesd).