Vijesti
Objavljeno: Sri 01.05.2019.

Novi spasitelj Hrvatskog dragovoljca je Mario Carević

U drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu dogodila se nova trenerska smjena. U tom su klubu u posljednje vrijeme uvijek bili "laki na obaraču" kada su u pitanju treneri, a ovaj put je lošije rezultate u zadnje vrijeme otkazom platio Krešimir Sunara.

Zadranin i dosadašnji trener nije preživio posljednja dva poraza u nizu (Dugopolje 1:2 i Hajduk II 0:1), ali i općenito slabiju seriju rezultata od kraja ožujka: pobjeda, remi, ali i četiri poraza.

Sunara je bivši, a novi mogući spasitelj je 37-godišnji Makaranin Mario Carević koji je time dobio prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Carević je kao igrač prošao baš sve reprezentativne uzraste, a odigrao je čak i jedan susret za seniorsku momčad. Ostavio je duboki trag igrajući za Hajduk od 1999. do 2004. godine, ali je imao i dvije zapažene belgijske epizode kada je igrao za Lokeren od 2007. do 2010. te za Kortrijk od 2010. do 2013. godine.

Trenerska karijera započela mu je radom u slovenskoj Krki gdje je bio pomoćnik, a istu je dužnost prošle godine obnašao u splitskom Hajduku kada je bio pomoćnik Zoranu Vuliću.

Carević je preuzeo Hrvatski dragovoljac u njegovoj žestokoj borbi za ostanak u drugoligaškom društvu. Hrvatski dragovoljac, naime, ima 23 boda, odnosno, samo dva više od Solina i Međimurja te tri više od posljednjeg na ljestvici BSK-a.