Vijesti
Objavljeno: Pon 01.03.2021.

Od nogometa se opraštaju Jelavić i Sammir

Nikica Jelavić i Sammir, dvojica nekadašnjih hrvatskih reprezentativaca, a danas igrači Lokomotive, odlučili su završiti velike karijere. O tome je govorio i trener Lokomotive Jerko Leko.

- Definitivno su obojica odlučila završiti karijeru, bile su to njihove samostalne odluke. Jelavić ima sve više problema s koljenom i sve mu više treba vremena za oporavak. Sammir? Njega kronično muče tetive. Nakon svakog većeg napora dobije upalu, rekao je trener trenutačno pretposljednje momčadi na prvoligaškoj ljestvici.

Karijeru je 35-godišnji Jelavić počeo u Hajduku, nakon čega je ostvario zavidnu inozemnu karijeru (Waregem, Rapid Beč, Rangers, Everton, Hull City, West Ham, Beijing Renhe i Guizhou Zhicheng). U hrvatskoj reprezentaciji je upisao 36 nastupa te je postigao šest pogodaka.

Sammir je najbolje dane proveo u zagrebačkom Dinamu gdje je u prvom navratu igrao od 2007. do 2014. godine, dok je za Modre ovaj 33-godišnjak igrao još tijekom 2017. godine. Za hrvatsku reprezentaciju je upisao sedam nastupa, bez gola, a igrao je na Svjetskom prvenstvu u rodnom Brazilu 2014. godine.

No, posljednje informacije ipak govore kako će Sammir još pokušati igrati nakon što je dobio ponudu jednog brazilskog kluba.

Foto: HNS

TAGOVI