Vijesti
Objavljeno: Sri 29.06.2022.

Od sezone 2024./25. Prva NL će imati deset klubova

Održana je deveta sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je donesen niz odluka vezanih za iduće natjecateljske godine.

Među važnijim izmjenama treba izdvojiti kako će od sezone 2024./25. Prva nogometna liga (dosadašnja Druga liga) brojati deset umjesto sadašnjih 12 klubova. Također, jedinstvena Druga nogometna liga (dosadašnje trećeligaško okruženje) brojat će 16 klubova.

Nadalje, od te sezone će devetoplasirani klub HNL-a (dosadašnje HT Prve lige), kao nekada, igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim klubom Prve NL.

U malom nogometu, od sezone 2023./24., prvi stupanj natjecanja zvat će se Elite malonogometna liga. Drugi stupanj natjecanja bit će jedinstvena Prva hrvatska malonogometna liga s deset klubova.

Uz to, Izvršni odbor HNS-a napravio je promjenu na izborničkim pozicijama hrvatskih U-15 i U-17 reprezentacija. Bivši izbornici su tako Tomislav Rukavina i Sergej Milivojević, dok su novi izbornici Hari Vukas za Hrvatsku U-17, a Sreten Ćuk za hrvatsku U-15 reprezentaciju.