Vijesti
Objavljeno: Čet 30.07.2020.

Odbijena žalba Hajduka, ogorčenje Splićana raste

Hajduk se žalio na odluku Hrvatskog nogometnog saveza da će juniori Dinama predstavljati hrvatski nogomet iduće sezone u juniorskoj Ligi prvaka, a ne Hajduk.

Ponovimo kako je u trenutku prekida Prve HNL - Juniori Hajduk bio prvi na ljestvici s dva boda više od Dinama koji je imao utakmicu manje (gostovanje kod Dugopolja). U HNS-u su se vodili koeficijentom (prosjekom) bodova pri čemu je Dinamo za nijansu uspješniji te je Arbitražni sud HNS-a odbio splitsku žalbu.

Tim povodom je dodatno poraslo nezadovoljstvo u Hajduku koji je poslao javnosti novo dugačko priopćenje. Između ostaloga izdvajamo zašto u Hajduku smatraju da su zaslužili biti prvi i tako i predstavnici u juniorskoj Ligi prvaka.

1. Hajduk se u trenutku prekida Prve HNL - Juniori nalazio na prvom mjestu s utakmicom više i dva boda više od Dinama.

2. Hajdukovi juniori bili su prvi na kraju polusezone.

3. U jedinom direktnom ogledu ove sezone Hajduk je pobijedio Dinamo 1:0.

4. Hajduk je u ukupnom zbroju imao za 11 pogodaka bolju razliku pogodaka od Dinama.

5. U trenutku prekida Hajduk je odigrao ukupno 17 utakmica (devet domaćih i osam gostujućih), dok je Dinamo odigrao 16 utakmica (čak deset domaćih i tek šest gostujućih). Dakle, da je Savez istu metodu koeficijenta primijenio zasebno za domaće i gostujuće utakmice klubova (što je očigledno trebao učiniti s obzirom na utvrđeni izraziti nesrazmjer odigranih domaćih i gostujućih utakmica) Hajduk bi ostvario koeficijent od tri boda za domaće utakmice te 2,12 za gostujuće, dok bi Dinamo ostvario tri boda za domaće te samo 1,67 za gostujuće. To znači da bi Hajduk imao ukupni koeficijent 2,56 (5,12:2), a juniorska momčad Dinama ukupni koeficijent 2,33 (4,67:2).

Slijedom svega navedenog u Hajduku su doveli u pitanje nastupanje njihove juniorske momčadi iduće sezone u domaćim okvirima jer, kako navode, "hrvatski nogomet u juniorskoj Ligi prvaka ionako očito može zastupati samo jedan klub".