Vijesti
Objavljeno: Pet 29.11.2019.

Održan ždrijeb Elitne runde kvalifikacija za U-19 i U-17 nogometašica

Hrvatske nogometašice do 19 i 17 godina starosti saznale su, nakon uspješno odrađenih poslova u prvoj rundi kvalifikacija, imena suparnica u Elitnoj rundi kvalifikacija na putu prema Europskom prvenstvu.

Dakako, ždrijeb je bio vrlo težak za obje hrvatske ekipe, jer je u pitanju posljednja stepenica na putu prema Europskom prvenstvu.

Hrvatske nogometašice do 19 godina igrat će, u razdoblju od 8. do 14. travnja iduće godine, u skupini 4 protiv vršnjakinja iz Finske, Rusije i Austrije. Dobra je vijest što će hrvatske nogometašice tom prilikom biti domaćin turnira na kojem će prolaz dalje izboriti tek pobjednička ekipa skupine.

Nogometašice do 19 godina saznale su suparnice i na startu idućeg kvalifikacijskog ciklusa (sezona 2020./21.). I tada će igrati kod kuće protiv Njemačke, Austrije i Kazahstana.

Mlađe hrvatske nogometašice (U-17) dobile su još težu, također skupinu 4 Elitne runde. Njihove su suparnice Njemačka, Nizozemska i Škotska, a domaćin će biti Nizozemska (14.-20. ožujka iduće godine).

U idućem kvalifikacijskom ciklusu (sezona 2020./21.) mlade Hrvatice do 17 godina starosti kreću s turnirom na kojem su domaćini, a suparnice će biti Poljska, Srbija i Crna Gora.