Video
Objavljeno: Čet 19.12.2019.

Održana redovna Skupština HNS-a

Zagreb je u četvrtak, pod ravnanjem rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, bio domaćin redovne Skupštine.

Na početku je predsjednik HNS-a Davor Šuker pozdravio prisutne, nakon još jedne izuzetno uspješne nogometne godine istaknuvši kako rezultati dokazuju da se u Hrvatskom nogometnom savezu i nogometu općenito radi odličan posao.

Potom se okupljenima obratio Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je čestitao svim hrvatskim selekcijama, s naglaskom na seniorsku momčad i izbornika Zlatka Dalića, ali i samim skupštinarima na odlično obavljenom poslu u godini na izmaku.

Niz čestitaka uputio je i počasni predsjednik Branko Mikša koji je osim djelatnicima Hrvatskog nogometnog saveza te reprezentaciji na čelu s izbornikom koja je izborila Europsko prvenstvo, čestitao i Dinamu na sjajnim ovosezonskim dosezima u Ligi prvaka.

Stipe Doljanin, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije, je, pak, zahvalio svima što se reprezentacija vratila u Split gdje je u fantastičnoj atmosferi odigrala kvalifikacijski ogled protiv Mađarske.

Na dnevnom su redu bile i odluke o izmjenama i dopunama Statuta te Disciplinski pravilnik, a emitirana su i dva filma, o uspjesima hrvatskih reprezentacija te o projektima HNS-a u 2019. godini.

Prijedlog programa rada HNS-a za 2020. godinu usvojen je jednoglasno, a voditeljica Odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić govorila je o financijskom planu za sljedeće razdoblje. Planirani su prihodi u iznosu od 254.000.000,00 kuna te rashodi u iznosu 242.000.000,00 kuna, na osnovu kalendara natjecanja svih hrvatskih reprezentacija, programskih aktivnosti Saveza i izvršenja prethodnih godina.