Vijesti
Objavljeno: Čet 12.05.2022.

Održana svečana pretpremijera dokumentarnog filma Generacija '82.

Uz veliki broj uvaženih gostiju, održana je svečana pretpremijera dokumentarnog filma Generacija '82., koji je nastao u produkciji Hrvatske nogometne televizije te uz autora i producenta Ivana Blažička.

Dakako, glavni junaci filma bili su sami članovi te velike generacije Dinamovih nogometaša koji su prije točno 40 godina, 1982., na impozantan način osvojili naslov prvaka nekadašnje države.

Osim tadašnjeg trenera Miroslava Blaževića te igrače Marka Mlinarića, Velimira Zajeca, Marijana Vlaka, Stjepana Deverića i brojne druge, na pretpremijeri filma su bili sadašnji trener Dinama Ante Čačić s igračima aktualne generacije, nekadašnji klupski asovi poput Nike Kranjčara i mnogi drugi.

Iskorištena je tako prilika te je prije početka prikazivanja samog filma GNK Dinamo svečano predao priznanja članovima te zlatne generacije iz 1982. godine.

- Kada se rodite i živite pored stadiona onda su vam mnoge stvari jednostavno zadane. Te 1982. sam imao 20 godina i moji dečki s kvarta i ja smo išli na sve utakmice i gledali smo to ostvarenje sna. Ovaj film je morao nastati kada je došla 40-godišnja obljetnica i na neki je način vraćanje emotivnog duga, rekao je ovom prilikom autor Ivan Blažičko te je dodao:

- Na startu smo imali materijala dva sata i 40 minuta, a znao sam da normalna forma dokumentarnog filma mora biti oko 52 minute. Slijedio je teški proces u kojem je bilo potrebno maknuti neke dijelove filma, morali smo vaditi zdrave zube. Na kraju smo uspjeli napraviti film u trajanju od 84 minute. Pokušali smo simbolično završiti na 82 minute, ali jednostavno nismo uspjeli izbaciti još dvije minute.