Vijesti
Objavljeno: Pet 21.09.2018.

Okrugli stol hrvatskih i slovenskih izbornika u Opatiji

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, u petak je boravio u Opatiji na okruglom stolu u sklopu Međunarodne konferencije o analizi izvedbe u sportu.

Uz Dalića, na ovom su se okupljanju našli i Nenad Gračan, izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godine, kao i njihovi slovenske kolege, izbornik A vrste Tomaž Kavčić i izbornik U-21 slovenske reprezentacije Primož Gliha.

Između ostaloga na okruglom se stolu Dalić vratio u dane Svjetskog prvenstva, ali i ranije dok su trajale pripreme za SP:

- Događalo se ranije da se prije odlaska na natjecanja mora odbaciti igrače koji neće igrati na Prvenstvu pa se time stvaralo nezadovoljstvo. I to bi pitanje uvijek bilo u prvom planu pred početak natjecanja. Ovaj put smo to izbjegli i ovako su se svi igrači mogli posvetiti treninzima bez opterećenja i nervoze hoće li biti na kraju odabrani, rekao je Dalić i dodao:

- Emocije sa SP-a se još uvijek nisu slegle. No, sada je ispred mene i nogometaša još veći pritisak i pozornost javnosti. Mi i dalje želimo biti najbolji u svakom nastupu i u svakom natjecanju.

Govorio je Dalić o zadnjem nastupu Hrvatske, premijernom u Ligi nacija:

- Utakmica sa Španjolskom u kojoj je Hrvatska teško poražena nije poremetila moje planove ni za milimetar jer se ne može ocjenjivati i stvarati stavove prema jednoj utakmici. Bitno je da u ožujku sljedeće godine imamo 22 igrača i vratare u reprezentaciji na koje možemo računati.

Govorio je Dalić i o Nikoli Kaliniću za kojeg je rekao da je na potezu, ali da je on spreman vratiti ga u reprezentaciju. Pokudio je Dalić i medije koji, po njegovim riječima, nakon određenih grešaka igrača pokrenu kampanju negativnih napisa što se itekako održava na općoj atmosferi.