Vijesti
Objavljeno: Pon 27.04.2020.

Olić: Moj najdraži gol je onaj Italiji na SP-u 2002.

Impozantna je karijera ostala iza 40-godišnjeg Ivice Olića koji trenutačno radi u reprezentativnom stožeru Hrvatske te je kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića također proživio fantastične trenutke prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Hrvatska osvojila drugo mjesto.

Nogometnu karijeru Olić je počeo u Marsoniji. Potom je igrao u berlinskoj Herthi, ponovno u Marsoniji, Zagrebu i zagrebačkom Dinamu.

Potpuno se dokazao igrama u moskovskom CSKA, Hamburgu, minhenskom Bayernu, dok je završni dio karijere proveo u Wolfsburgu, opet Hamburgu i Münchenu 1860.

Veliki je trag ostavio igrajući za moskovski CSKA pa ga tako u Rusiji i dalje cijene, a u razgovoru za tamošnje medije govorio je o svemu pa tako i o hrvatskom nogometu i svemu što se dogodilo tog ljeta 2018. godine.

- Većina hrvatskih nogometaša igra u najjačim klubovima, u Barceloni, Realu, Bayernu ili Liverpoolu i zato je Hrvatska došla do finala Svjetskog prvenstva. I prije smo imali dobre igrače, ali ne iz vrhunskih klubova, a sada je zapravo svaka linija naše momčadi popunjena takvim igračima. I imaju mnogo iskustva, rekao je Olić pa nastavio:

- Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostat će u vječnom sjećanju. Ta startna pobjeda protiv Nigerije ojačala je vjeru i dalje je bilo lakše. Nikada nismo sumnjali u sebe, a morali smo u svemu imati dozu sreće koju smo imali. Finalna utakmica bila je posebna priča. Prvo poluvrijeme protiv Francuske bilo je naše možda i najbolje poluvrijeme na Prvenstvu. No, primili smo dva nesretna pogotka, a i Francuska je, jasno, sjajna reprezentacija.

Pitali su Rusi Olića i za njegov najdraži igrački trenutak u karijeri:

- Dogodilo se to na SP-u 2002. godine. Moj pogodak protiv Italije kada smo pobijedili 2:1. Nikada ga neću zaboraviti.