Vijesti
Objavljeno: Sub 26.06.2021.

Olić: Šanse Hrvatske i Španjolske su 50:50

S javnosti je svoja razmišljanja prije dvoboja osmine finala na Euru između Hrvatske i Španjolske podijelio i Ivica Olić, pomoćni trener izbornika Zlatka Dalića.

- Teško je prognozirati možemo li na ovom Euru ponoviti nešto slično s posljednjeg Svjetskog prvenstva. Dosta toga ovisi o atmosferi. Nama u osmini finala za suparnika dolazi momčad koja je, kao i mi, imala loš ulazak na Euro. No, ako pogledamo zadnju utakmicu, oni su demolirali Slovačku. U jednoj utakmici je sve moguće, a vjerujem da Hrvatska ima kvalitetu, komentirao je Olić i nastavio:

- Siguran sam da Španjolci znaju da Hrvatska ima svoje adute i kvalitetu. Rekao bih da su šanse 50:50. Vjerujem da nitko nije favorit i da će se to vidjeti na travnjaku.

Olić je dodao i sljedeće:

- Neće biti puno promjena u sastavu, ali… Kada su u pitanju taktički detalji, naravno da smo prva dva dana nakon Škotske imali period koji je igračima bio težak jer su bili umorni. U petak su imali prvi pravi trening. Igrači su odmorni i svježi i svi vjerujemo da će odigrati dobru utakmicu. Busquets? Svi znamo da je on najjača veza između njihove obrane i napada. Sve ćemo napraviti da ga zaustavimo.

Foto: HNS