Vijesti
Objavljeno: Uto 02.04.2019.

Oreščanin: Nitko protiv Hajduka nije favorit na Poljudu

Veliki derbi 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige u srijedu će na Poljudu (od 19 sati) odigrati nogometaši Hajduka i Dinama.

I ove sezone Dinamo je nedodirljiv na samom vrhu, no sve bolje igra i Hajduk tako da bi derbi u Splitu trebao biti vrlo zanimljiv, ali i dramatičan. Uoči utakmice trener Hajduka Siniša Oreščanin prvo je hvalio suparnika:

- Očekujem motivirani europski Dinamo. Ovo im je idealna prilika da se ponovno pokrenu. Dinamo je ove sezone izbalansiran, približio se europskim mjerilima. Najzaslužniji za to je Bjelica koji ima potpunu kontrolu u svlačionici.

- Moram reći da protiv Hajduka nitko u Splitu nije favorit. Mislim da su šanse podjednake, 50-50. Imamo ideje, uvijek nešto spremamo. Vjerujem u svoj rad, ali vjerujem i u momčad. Ovaj derbi shvaćamo kao dobar test i pokazatelj gdje smo u ovom trenutku.

Na kraju je Oreščanin dodao:

- Motivacijski je ova utakmica najlakša. Zapravo, igrače treba smiriti da ne bi otišli previsoko. Nama je važno da se ispune taktičke postavke i zahtjevi. Igrači moraju pronaći balans između motivacije i onoga što se dogovorimo prije susreta.