Vijesti
Objavljeno: Pon 10.06.2019.

Perišićeva ljevica ubojita protiv Afrikanaca

Hrvatska reprezentacija u utorak će u Varaždinu (od 20:45 sati) odigrati prijateljsku utakmicu protiv Tunisa.

Izbornik Zlatko Dalić više je puta napomenuo kako su u reprezentaciji "željeli izbjeći  tu utakmicu", no kako u tome nisu uspjeli Dalić je rekao:

- Svi idemo u Varaždin. Znam da je igračima naporno, ali idemo odraditi još tu utakmicu na najbolji mogući način i onda krećemo na odmor.

Ova generacija nogometaša nije mnogo puta igrala protiv afričkih reprezentacija, no kada je igrala onda je i pobjeđivala. Statistika kaže četiri utakmice i četiri pobjede.

Prva je odigrana uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine kada je Hrvatska pobijedila Mali 2:1. Na samom SP-u Hrvatska je, pak, bila uvjerljiva protiv Kameruna kojeg je svladala 4:0.

Potom je prošle godine Hrvatska, pripremajući se za odlazak na nezaboravni SP, svladala Senegal 2:1 da bi na samom Prvenstvu u Rusiji bila bolja od Nigerije s 2:0 u prvom odigranom susretu na SP-u.

Poveznica u gotovo svim tim susretima protiv Afrikanaca je Ivan Perišić. Naime, protiv Malija je Perišić postigao oba pogotka u slavlju 2:1. Potom je Perišić zabio i gol Kameruncima (dva je još zabio Mandžukić, a jedan Olić), dok je Perišić uz Kramarića bio strijelac i u slavlju protiv Senegala.

Ubojita Perišićeva ljevica nije pronašla cilj protiv Afrikanaca jedino u meču s Nigerijom. Tada su strijelci bili Etebo (uz pomoć Mandžukića) i Modrić.