Vijesti
Objavljeno: Pon 03.06.2019.

Perković: Šanse su i dalje 50-50, ali moramo biti ofenzivniji

Bliži se početak uzvratne kvalifikacijske utakmice za popunu Hrvatski Telekom Prve lige. Uz izravni prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (ponedjeljak, 19 sati) u Puli nogometaši Istre 1961 i Šibenika odlučuju o tome tko će biti dio prvoligaškog društva iduće sezone.

Prvi ogled u Šibeniku završio je 1:1, a uoči uzvrata trener Puljana Igor Cvitanović komentira:

- Kvalifikacije su takve da svaka momčad ima šansu, no ja se nadam da ćemo na svom terenu, pred svojim navijačima, dominirati u većoj mjeri, nego li u prvom susretu i da ćemo proći dalje. Želimo barem u jednom dijelu ispraviti sve loše kroz sezonu. Prednost je domaći teren i zbog same brzine travnjaka u Puli. To mnogo utječe na ritam, dominaciju i kreaciju. Moramo biti maksimalno borbeni i homogeni te vjerujem da prolazimo dalje.

Šibenik i dalje vjeruje kako će ovaj put imati više sreće protiv Puljana te je prije uzvrata trener Šibenika Borimir Perković izjavio:

- I dalje smatram da je 1:1 iz prve utakmice apsolutno aktivan rezultat za nas te da su šanse i dalje 50-50. No, u jednom trenutku ovog uzvrata sigurno ćemo morati postati ofenzivniji, nego li u prvom susretu. Mi smo u Drugoj ligi često dominirali protiv suparnika, ali ovaj put je ipak iluzorno očekivati da to možemo napraviti protiv Puljana. Nadam se da bi naš brzi napadač Prince mogao biti junak utakmice. U Puli je širi teren, sigurno će imati više prostora za bijeg.