Video
Objavljeno: Sri 13.01.2021.

Petković na HNTV-u: Kvalitetno se spremamo za najtežu polusezonu

U podcastu Utakmicu po utakmicu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji gostovao je Bruno Petković, napadač Dinama i hrvatske reprezentacije.

Petković, kao i njegov Dinamo, se nalazi na zimskim pripremama u Rovinju, a u zanimljivom razgovoru s novinarima HNTV-a između ostaloga je rekao:

- Tu smo da se na što bolji način pripremimo za vjerojatno najtežu polusezonu zbog cijele situacije koja nas okružuje. Individualno, ali i momčadski, sam zadovoljan fizičkim stanjem. U usporedbi s prijašnjim pripremama, ove su ipak znatno kraće, a i rade se drugačiji programi. Dosta toga se mijenja zbog aktualne situacije. Primjerice, neugodno se osjećam kada vidim da sam zaboravio masku u nekom trenutku i slične stvari.

- Da, mi bi mogli odigrati oko 30 utakmica u drugom dijelu sezone, ali mislim da smo u dobrom ritmu i da smo dobro pripremljeni. Mi smo u Dinamu i naviknuti na takvo što kroz razdoblja u jesenskom dijelu sezone posljednjih godina. Imamo i širinu te kvalitetu rostera što nam olakšava situaciju.

O tome kako je uspio kao igrač u Dinamu Petković je rekao:

- Kada imaš više prilika, možeš i više toga pokazati. Isto tako, u Dinamu naši vezni igrači igraju ofenzivnije, dosta se ubacuju u prostore, a ja tada mogu naći razna rješenja. Imam više ideja, lakše mi je i to je drugačije u usporedbi s igranjem koje sam imao u Italiji. HT Prva liga i Serie A? Pa mislim da bi klubovi iz gornjeg doma ljestvice našeg prvenstva, a tada mislim na nas, Osijek, Rijeku, Hajduk i Goricu bili u sredini ljestvice Serie A. Dinamo bi imao što za reći.

O ranijem odlasku u Dinamo, a ne u Hajduk Petković je dodao:

- Hajduk je bio zainteresiran, ali najblaže rečeno trebalo je ispuniti neke drugačije uvjete. U Dinamu su meni i mojoj obitelji ponudili plan i program. To smo cijenili i nismo dvojili.

Foto: HNS