Vijesti
Objavljeno: Čet 10.06.2021.

Petković: Osjećam odgovornost, ali ne pritisak i tremu

Još je ostalo vrlo malo dana do prve utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu. U nedjelju, s početkom u 15 sati, Vatreni igraju na Wembleyju protiv Engleske, a mnoge zanimljive teme komentirao je napadač Bruno Petković.

- Bez obzira na komentare nekih stručnjaka nakon Belgije potpuno sam spreman. Izbornik mi je ukazao na pogreške, ali i na dosta dobrih stvari koje sam imao. Istina je, možda nisam u velikoj golgeterskoj formi, ali imam sve predispozicije za odigrati odličan turnir, rekao je Petković i nastavio:

- Zamjena za Mandžukića? Osjećam odgovornost, ali nikako pritisak i tremu. Od toga nema ništa pozitivno. Naravno da je izbornik taj koji odlučuje tko će igrati. Konkurencija je sjajna, svatko može u svakom trenutku igrati, a sebe nikako ne želim postavljati u momčad. Kramarić? Dovoljno je vidjeti statistiku iz reprezentacije i kluba te shvatiti kako je klasni igrač. S takvim igračem je lako razumjeti se na terenu, iako u zadnje vrijeme nismo često igrali zajedno.

Petković je dodao:

- Svjesni smo igračkog kadra Engleske i kakvu širinu imaju. Analiziramo ih i tražimo eventualno njihove mane koje bi mogli iskoristiti.

Foto: HNS