Vijesti
Objavljeno: Sri 06.05.2020.

Pioniri Istre 1961 prvaci, Dinamo najbolji u kadetima

Hrvatski nogometni savez odlučio je prekinuti prvenstva Druge lige, svih pet Trećih liga te ona u mlađim dobnim skupinama (juniori, kadeti i pioniri).

Iz HNS-a su naveli da će se još raspravljati o mogućem nastavku 1. HNLŽ i 1. HMNL.

Sve dosadašnje ljestvice su proglašene konačnima pa je tako poznato da iz Druge lige u HT Prvu ligu seli Šibenik, dok će Orijent 1919 igrati dodatne kvalifikacije sa sastavom koji će na kraju sezone u HT Prvoj ligi biti deveti. Isto tako, nitko iz Druge lige ne ispada.

Prvak Treće HNL - Središte je Vinogradar (40 bodova, sedam više od Kurilovca i Mladosti iz Petrinje). Prvak Treće HNL - Istok je Marsonia (38, tri boda više od Belišća), Treće HNL - Jug Junak (35, dva boda više od Splita), Treće HNL - Zapad Opatija (34, četiri više od Grobničana) i Treće HNL - Sjever Mladost Ždralovi (samo bod više od Poleta).

U Prvoj HNL - Juniori prvi je Hajduk ispred Dinama (42-40), ali Dinamo ima utakmicu manje. U Prvoj HNL - Kadeti uvjerljivo je najbolji Dinamo (52 boda, omjer 17-1-0) i ima deset bodova više od Rijeke. Novi prvaci Prve HNL - Pioniri su mladi igrači Istre 1961 (47 bodova) koji imaju tri boda više od vršnjaka Dinama i Hajduka.

U Prvoj HNLŽ trenutačno je vodeći Osijek s tri boda više od Splita (30-27), dok je u Prvoj HMNL najbolji novi prvoligaš Olmissum koji ima bod više od branitelja naslova Novog Vremena Apfel (33-32).