Vijesti
Objavljeno: Sri 10.04.2019.

PL International cup: Dinamo II u finalu protiv Bayerna II

Druga momčad Dinama igrat će u finalu Premier League International cupa, nakon što je u polufinalu s 3:1 svladala Southampton U-23. Suparnik zagrebačkom sastavu u finalu bit će druga momčad Bayerna.

Dinamo II je već u prvoj minuti ogleda u Southamptonu imao veliku priliku koju nije iskoristio Leon Šipoš, no malo kasnije, u desetoj minuti, Šipoš je na asistenciju Marina pogodio suparničku mrežu za 1:0.

Na uzvrat se nije dugo čekalo pa je tako Southampton U-23 izjednačio preko Harryja Hamblina (23.). No, taj nogometaš Southamptona u 36. minuti bio je tragičar jer je zbog neopreznog, ali žestokog starta, zaradio crveni karton.

Igrača više Dinamo II je naplatio u 54. minuti kada je akcija Šipoša, Marina i Marka Gjire završila pogotkom ovog potonjeg, rođenog Šibenčanina, koji je opet doveo Dinamo II u vodstvo.

Iako s igračem manje, Southampton U-23 je do kraja pokušavao izjednačiti, sjajnu je priliku imao Johnson u 71. minuti, ali je Horkaš jednako tako intervenirao. Sedam minuta prije kraja dogodila se i potvrda Dinamove pobjede, a Čuić je pogodio za 3:1.

PL International cup, polufinale: Southampton U-23 - Dinamo II 1:3 (Hamblin 23./Šipoš 10., Gjira 54., Čuić 83.)