Vijesti
Objavljeno: Sri 17.06.2020.

Poznat sustav i termini kvalifikacija za LP i EL

Europska nogometna organizacija objavila je sustav po kojem će se održati kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu iduće sezone.

U tim će kvalifikacijama hrvatski nogomet imati čak pet predstavnika, dva će kluba igrati u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi.

Novost je ta što će se do play-offa kvalifikacije igrati na jednu dobivenu utakmicu, a domaćin susreta određivat će se ždrijebom. Samo će se završni krug kvalifikacija (play-off) u oba natjecanja odraditi kao i do sada na dvije utakmice.

Hrvatski predstavnici natjecanje će započeti u drugom pretkolu Lige prvaka. Prvak u dijelu ždrijeba za prvake, a drugoplasirana momčad s ljestvice u dijelu ždrijeba za neprvake.

U Europskoj ligi će se u trećem pretkolu priključiti pobjednik Kupa (Rijeka ili Lokomotiva), a od drugog pretkola sastavi koji će biti pozicionirani od trećeg do petog mjesta na ljestvici HT Prve lige.

Kvalifikacije za Ligu prvaka: prva faza (8. i 11. kolovoza), prvo pretkolo (18. i 19. kolovoza), drugo pretkolo (25. i 26. kolovoza), treće pretkolo (15. i 16. rujna), play-off (22. i 23. rujna te uzvrati sedam dana kasnije)

Kvalifikacije za Europsku ligu: prva faza (20. kolovoza), prvo pretkolo (27. kolovoza), drugo pretkolo (17. rujna), treće pretkolo (24. rujna), play-off (1. listopada te uzvrati sedam dana kasnije)