Vijesti
Objavljeno: Pet 12.07.2019.

Predstavnici HNS-a i prvoligaša na zajedničkom sastanku

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza tijekom petka je održan sastanak predstavnika svih klubova Hrvatski Telekom Prve lige s predstavnicima HNS-a.

Kao predstavnici HNS-a sastanku su nazočili Marijan Kustić, izvršni direktor, Robert Markulin, dopredsjednik Saveza, tajnik Vladimir Iveta te Josip Brezni, povjerenik za natjecanje HT Prve lige.

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju te prodaji televizijskih prava.

Dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić održao je prezentaciju u kojoj je iznio podatke o trenutačnom stanju i prijedlog osnivanja Udruge klubova. U raspravi koja je slijedila istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova.

Predložene su mogućnosti osnivanja Udruge, formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja.