Vijesti
Objavljeno: Pet 20.09.2019.

Premijera VAR tehnologije na ogledu juniora Rudeša i Hajduka

Krajem prošle godine Hrvatski nogometni savez najavio je kako će krenuti s edukacijom pomoćnih video sudaca te kompletnom pripremom za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet.

Nakon potpune edukacije, VAR tehnologija spremna je za korištenje i na jednoj službenoj utakmici.

Tim je povodom Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a te voditelj projekta uvođenja VAR tehnologije, najavio kako će se ovaj dodatak nogometnim utakmicama premijerno primijeniti 22. rujna na prvenstvenoj utakmici juniora Rudeša i Hajduka (s početkom u 11 sati).

Ovom će utakmicom HNS otvoriti završnu fazu edukacije sudaca za uvođenje VAR tehnologije. Suci su s edukacijom započeli u siječnju ove godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela aktualne sezone svi suci koji su došli do završne faze ispuniti uvjete kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti korištenje VAR tehnologije na utakmicama HT Prve lige.

Na utakmici juniora Rudeša i Hajduka sudit će glavni sudac Ivan Bebek s pomoćnicima Ivicom Modrićem i Igorom Križarićem. Četvrti sudac bit će Fran Jović, a ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo s pomoćnikom Mirom Grgićem.