Vijesti
Objavljeno: Uto 19.11.2019.

Prijateljske: Hrvatska s 2:1 bolja od Gruzije

Hrvatska reprezentacija odigrala je u Puli prijateljski dvoboj protiv Gruzije te je pobijedila 2:1.

U "šarenom" sastavu Hrvatska je okrenula 0:1 u 2:1 u posljednjem dvoboju u ovoj kalendarskoj 2019. godini u kojoj su Vatreni prije nekoliko dana osigurali plasman na Europsko prvenstvo.

U 19. minuti poveli su gosti, a nesigurnog vratara Kalinića svladao je Papunašvili. No, Gruzijci su vrlo brzo vratili "poklon" te je šest minuta kasnije Kašia zabio autogol za 1:1. Igralo se neobavezno i otvoreno s obje strane tako da su i Hrvatska (pogotovo), ali i Gruzija, mogli zabiti još po koji pogodak do kraja poluvremena.

Rezultat se promijenio početkom nastavka, u 53. minuti na asistenciju Juranovića za 2:1 pogodio je Ivan Perišić, inače kapetan Hrvatske u ovom ogledu.

I nakon toga je Hrvatska bila bolja, iako je i Gruzija prijetila, a najbolje su prilike propustili Rebić, Perišić i Melnjak.

Na kraju utakmice dogodile su se i dvije ozljede u hrvatskoj reprezentaciji. Teže se ozlijedio Nikola Vlašić (list), lakše Josip Juranović, a u posljednjim trenucima ogleda vratar Sluga spasio je siguran pogodak Gruzijaca za 2:2 koji su u toj završnici igrali s dvojicom igrača više.

Za Hrvatsku su igrali: Kalinić, Škorić, Jedvaj, Melnjak, Bartolec, Badelj, Kovačić, Pašalić, Perišić, Oršić, Rebić. Još su igrali: Sluga, Juranović, Ćaleta-Car, Rog, Vlašić, Barišić, Perić.

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Gruzija 2:1 (Perišić 53./Kašia 25.-ag, Papunašvili 19.)