Vijesti
Objavljeno: Sub 30.05.2020.

Primorac: Svih 700 testiranja je negativno

Hrvatski nogometni savez organizirao je konferenciju za medije povodom povratka nogometa u Hrvatsku. Nastavak natjecanja otvaraju polufinalne Kup utakmice, dok se sezona u HT Prvoj ligi nastavlja 5. lipnja ogledom u Splitu između Hajduka i zaprešićkog Intera.

Na konferenciji su ujedno predstavljeni rezultati projekta "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv Covid-19".

- Svih 700 testiranja igrača u Hrvatskoj je negativno. Nogomet je posve spreman za nastavak, rekao je Dragan Primorac, predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a te je dodao:

- Po pravilima po kojima će se igrati utakmice u Hrvatskoj nema šanse da se netko zarazi. Da su Fifa i Uefa preuzele ovaj naš model, rezultati bi bili odlični. Iznimno sam ponosan što sam dio ove ekipe i ponosan na sve rezultate.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, je izjavio:

- Najbolje je da se utakmice održavaju bez gledatelja. Situacija je ipak malo nezgodna. Naravno da bi bili najsretniji da možemo napuniti stadione, ali to trenutačno ne možemo. I dalje ćemo slušati stručnjake.