Vijesti
Objavljeno: Sri 24.10.2018.

Prioritet HNS-a je izgradnja nacionalnog stadiona

Nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i euforije koja je zavladala u zemlji, a koja je kulminirala dočekom reprezentacije kojem je prisustvovalo više od pola milijuna ljudi, stvorena je pozitivna klima za rješavanje gorućeg problema hrvatskog nogometa. To je nedostatak vrhunskog stadiona koji može ugostiti velike međudržavne utakmice i završnice međunarodnih natjecanja.

Hrvatski nogometni savez smatra izgradnju odgovarajućeg stadiona jednim od svojih prioriteta u neposrednoj budućnosti.

HNS vjeruje i u podršku koju su po tom pitanju nakon Svjetskog prvenstva izrazili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bez potpore države i grada u kojem bi se gradio stadion, provedba takvog projekta nije moguća te će predsjednik HNS-a Davor Šuker sa svojim najbližim suradnicima nastaviti razgovarati s predstavnicima države i grad(ov)a, kao osnovnim i ključnim partnerima, o potencijalnim rješenjima za izgradnju stadiona.

U tom kontekstu, suprotno medijskim napisima, Hrvatski nogometni savez nije dogovarao izgradnju stadiona s drugim partnerima  već je potencijalne investitore uputio na odgovarajuće instance u državnim i lokalnim vlastima.