Vijesti
Objavljeno: Pet 15.05.2020.

Prof. dr. Primorac: Prvih 70 testova iz klubova su negativni

Krenula su testiranja u hrvatskim prvoligaškim klubovima pa su tako testirani igrači i članovi stručnog stožera Lokomotive, Rijeke, Dinama, Osijeka i Slaven Belupa.

U svim će se klubovima organizirati dvostruka testiranja (unutar pet dana), a vrlo pozitivne prve vijesti na RTL televiziji je rekao prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.

- Mogu reći lijepe vijesti. Prvih 70 uzoraka su negativni. U pitanju su testovi koje smo napravili u Rijeci i Lokomotivi, rekao je dr. Primorac i nastavio:

- Model koji smo osmislili u Hrvatskoj temeljen je na znanstvenim činjenicama. I moram reći da se naširoko i lijepo govori o hrvatskom modelu. Iskreno, pozitivno gledam prema svemu što slijedi, prema budućim testiranjima jer je i općenita slika u Hrvatskoj itekako dobra. Također, uvjeti s višom temperaturom i povećanom vlažnosti usporit će širenje virusa. No, nema opuštanja, ali sam pozitivan i zbog toga jer poznam situaciju u klubovima gdje su baš svi iznimno odgovorni u ovoj situaciji.