Vijesti
Objavljeno: Čet 17.09.2020.

Promjene termina i formata u nekim natjecanjima Uefe

Izvršni odbor Europske nogometne organizacije, čiji je ujedno član i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, donio je odluke o promjeni termina i formata pojedinih natjecanja.

Takve su se odluke dogodile zbog trenutačne situacije povezane s pandemijom koronavirusa, a time se Uefi, klubovima i nacionalnim nogometnim savezima omogućava više vremena za prilagodbu predviđenim protokolima.

Europsko prvenstvo nogometaša do 19 godina bit će, tako, okončano završnim turnirom osam najboljih reprezentacija (četvrtfinale, polufinale, finale i utakmica doigravanja za SP) u Sjevernoj Irskoj u ožujku iduće godine. Elitno kolo kvalifikacija je pomaknuto s listopada na studeni ove godine.

Kvalifikacije za Ligu prvakinja odigrat će se kroz dva pretkola (3. i 4. studenoga te 18. i 19. istog mjeseca) u kojima će 40 ekipa kroz utakmice na ispadanje tražiti put prema šesnaestini finala koje se igra 8. i 9. prosinca, odnosno, 15. i 16. prosinca. Preostali dio natjecanja zakazan je od ožujka do svibnja 2021. godine.

Kvalifikacije za futsalsku Ligu prvaka također će biti odigrane kroz utakmice na ispadanje u tri pretkola (studeni ove godine te siječanj i veljača iduće). Završni turnir osam najboljih klubova odigrat će se u travnju ili svibnju 2021. godine.