Vijesti
Objavljeno: Pet 24.05.2019.

Prva HMNL, doigravanje: Novo Vrijeme Apfel obranilo naslov prvaka

Novo Vrijeme Apfel uspjelo je u najkraćem mogućem roku, u tri utakmice, obraniti naslov prvaka u Prvoj HMNL.

Nakon dvije domaće pobjede (2:0 i 5:1), igrači iz Makarske slavili su i u Vrgorcu, u šokantnom ogledu, s 10:9 nakon raspucavanja. U osnovnom dijelu igre rezultat je bio 6:6, a nakon produžetaka 7:7 te su Makarani s 3-0 dobili finalnu seriju protiv Vrgorca.

Napeta, kvalitetna i krajnje dramatična bila je ova utakmica u kojoj je Vrgorac na poluvremenu vodio 3:1 golovima Jurića, Kraljevića i Jelavića.

U nastavku se igra posve rasplamsala te je uslijedio šokantni niz preokreta. Sijevalo je sa svih strana pa su tako prvo gosti okrenuli rezultat u svoje vodstvo 4:3. Potom je Vrgorac poveo 5:4, ali je Novo Vrijeme Apfel odgovorilo te s dva gola ponovno povelo 6:5.

Četrdesetak sekundi prije kraja utakmice Novo Vrijeme Apfel imalo je pobjedu i obranu naslova u džepu, no tada je Luka Suton pogodio za 6:6 i Vrgorcu osigurao produžetke. U njima je prvo poveo domaćin (Pervan), ali je minutu prije kraja na 7:7 izjednačio Kazazić. Drama je tako kulminirala raspucavanjem u kojem je vratar Makarana Bašković obranio udarce Jelaviću i Juriću, dok je pogodak za konačnu pobjedu gostiju postigao Lucas Vinicius.

Novo Vrijeme Apfel obranilo je naslov prvaka sa sedam pobjeda u sedam utakmica doigravanja!

1. HMNL, doigravanje, finale, treća utakmica: Vrgorac - Novo Vrijeme Apfel 7:7, raspucavanje 9:10 (Novo Vrijeme Apfel dobilo seriju s 3-0)