Vijesti
Objavljeno: Čet 18.04.2019.

Prva HMNL, doigravanje: Split i Uspinjača Gimka slavili u gostima

U četvrtak je započelo doigravanje u Prvoj HMNL prvim četvrtfinalnim utakmicama. U polufinale će se plasirati momčadi koje prve ostvare dvije pobjede.

Aktualni prvak Novo Vrijeme Apfel lakoćom je ostvario domaću pobjedu protiv šibenske Crnice koju je pobijedio 7:2. Prvih šest golova na susretu postigao je domaćin, a jedini dvostruki strijelac kod Makarana bio je Lucas Vinicius. Po jedan su gol dodali Vuković, Kazazić, Osredkar, Eduardo i Sokol. Strijelci su za Šibenčane bili Vuković i Marčić.

Sve ostale utakmice bile su vrlo neizvjesne, a prednost domaćeg parketa izgubili su Square i Futsal Dinamo.

U zagrebačkom derbiju Uspinjača Gimka je s 2:1 svladala Futsal Dinamo. Uspinjača Gimka je u tvrdom i vrlo borbenom duelu vodila 2:0 golovima Mataje (sedma minuta) i Totha (osma minuta). Jedino što je nakon toga Futsal Dinamo uspio bilo je smanjenje na 1:2 (strijelac Matošević) u posljednjim trenucima susreta.

Split je u Dubrovniku, nakon 2:2 u osnovnom dijelu susreta, doslovno razbio Square u produžecima i slavio 7:2. Za Dubrovčane je oba gola postigao Đuraš, dok je na drugoj strani Marinović bio dvostruki strijelac, a još su domaću mrežu pogađali Genario, Suton, Kosor, Marić i Luketin.

Vrgorac je, pak, na svom parketu vrlo teško svladao splitski Universitas s 3:2. Vodio je Vrgorac 1:0 i 3:1, no Splićani su prijetili, ali su uspjeli tek smanjiti na 2:3 četiri minute prije kraja (Moro). Pervan, Suton i Taći (autogol) bili su strijelci za Vrgorac.

1. HMNL, doigravanje, četvrtfinale (prve utakmice): Novo Vrijeme Apfel - Crnica 7:2 (1-0 u seriji vodi Novo Vrijeme Apfel), Futsal Dinamo - Uspinjača Gimka 1:2 (1-0 u seriji vodi Uspinjača Gimka), Square - Split 2:2, produžeci 2:7 (1-0 u seriji vodi Split), Vrgorac - Universitas Split 3:2 (1-0 u seriji vodi Vrgorac)