Video
Objavljeno: Čet 16.07.2020.

Prva HMNL, finale: Novi prvak je omiški Olmissum

Odigrana je finalna utakmica ovosezonskog doigravanja Prve HMNL, a novi prvak je omiški Olmissum. U Makarskoj, na gostujućem parketu, Olmissum je svladao Novo Vrijeme Apfel, branitelja naslova, s 5:4 nakon raspucavanja. Nakon osnovnih 40 minuta je bilo 2:2, a nakon produžetaka 3:3.

Olmissum je ove sezone ušao u prvoligaško društvo i odmah se dokazao u eliti. Na takav, sjajan način, Olmissum je odigrao i doigravanje pa tako i finalnu utakmicu.

Već u drugoj minuti gosti su poveli golom Valerija Jurića i 1:0 za goste je stajalo sve do završnice kada je krenuo vatromet na parketu. Osredkar i Kazazić su u 33. i 35. minuti pogađali za 2:1 Makarana, ali je gostima produžetke osigurao Kustura golom u 37. minuti.

I u produžecima je trajala velika borba, s time da je Novo Vrijeme Apfel stalno diktiralo tempo i imalo mnogo veći broj udaraca. Kazazić je zabio za 3:2 domaćina, ali je Horvat izjednačio.

Odlučivali su tako o novom prvaku udarci sa šest metara, a veliki omiški junak postao je vratar Luketin koji je obranio dva udarca i veliko slavlje gostiju je moglo početi.

Prva HMNL, finale (jedna utakmica): Novo Vrijeme Apfel - Olmissum 2:2, 3:3, raspucavanje 4:5