Vijesti
Objavljeno: Uto 14.07.2020.

Prvi slučaj koronavirusa u HT Prvoj ligi

Dogodio se prvi slučaj koronavirusa u HT Prvoj ligi. Zaprešićki Inter potvrdio je da je jedna osoba iz kluba pozitivna na koronavirus. U tom priopćenju se ne navodi o kome je točno riječ, kao što se ne zna je li u pitanju nogometaš, član stručnog stožera ili netko od zaposlenika.

Do sada su na koronavirus u hrvatskom nogometu bili pozitivni sudac Domagoj Kurtović te po jedan nogometaš Hrvatskog dragovoljca i Kustošije.

- Sukladno svim preporukama nadležnih tijela odmah je obaviještena epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obaviješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu te je preporučen pojačani nadzor u sljedećem periodu, navodi se u izvješću kluba iz Zaprešića.

To znači da nitko iz Rijeke ne mora u samoizolaciju, a do kraja sezone nogometaši Intera iz Zaprešića igraju još dvije utakmice, protiv Slaven Belupa u gostima i na domaćem terenu protiv Hajduka.