Vijesti
Objavljeno: Uto 08.10.2019.

Rakitić: Moja ljubav prema Hrvatskoj je maksimalna

Na službenoj konferenciji za novinare hrvatske reprezentacije gostovao je Ivan Rakitić, povratnik u nacionalnu momčad, te je prilično emotivno pričao prije dvije vrlo važne utakmice, kod kuće protiv Mađarske i u gostima kod Walesa.

- Moja je želja maksimalna, uvijek mi je posebno doći u Hrvatsku, u Split. Ovdje imam veliki broj prijatelja i jedva čekam druženje sa suigračima, navijačima, ljudima u stožeru… Očekivanja su velika, a ja uvijek gledam pozitivno prema naprijed, rekao je Rakitić na startu te se osvrnuo na osobnu situaciju u klubu, kao i na reprezentativnu pauzu.

- I ja bih volio znati zašto je moja situacija u Barceloni ovakva. U nogometu se ponekad događaju situacije koje ne razumijemo, ali ih moramo poštovati. Neugodno mi je i teško jer sam naviknuo igrati, izjavio je Rakitić pa dodao:

- Za mene je reprezentacija broj jedan. Tu nikada nije bilo nikakve dvojbe. Moja ljubav prema Hrvatskoj je maksimalna. Da sam znao procijeniti situaciju u Barceloni i ja bih drugačije reagirao. Ali, nisam bio čist u glavi. Hvala suigračima u reprezentaciji na podršci, hvala izborniku i kapetanu Modriću jer su me razumjeli u tom trenutku, ali moram staviti klupsku situaciju iza sebe. Želim se što bolje pripremiti za reprezentaciju.

O utakmici koja slijedi, Mađarskoj u Splitu, Rakitić je kazao:

- Očekivanja su velika, ali dat ćemo sve od sebe. Utakmica će biti teška, ali moramo biti pravi. Ljudi su željni reprezentacije, ulaznice su razgrabljene. Tim putem moramo ići.