Vijesti
Objavljeno: Pon 02.09.2019.

Rakitić otkazao iduće nastupe u reprezentaciji

Hrvatsku ovaj i idući tjedan očekuju nova dva kvalifikacijska nastupa za odlazak na Europsko prvenstvo. Gosti su hrvatski nogometaši Slovačkoj i Azerbajdžanu, a za tu akciju ponovno u krugu reprezentacije neće biti Ivana Rakitića. Igrač Barcelone otkazao je nastup zbog neriješenog statusa kakvog trenutačno ima u svom klubu.

- I zbog toga sam u reprezentaciju pozvao Marka Roga. Moramo se pomiriti s prijelaznim rokom koji završava. Svi rješavaju svoje statuse i tko nije spreman, bolje da ne dolazi. Situacija je takva kakva je. Neki su poput Perišića pronašli klub i igraju, a neki nisu. Sve to igračima oduzima dio koncentracije, rekao je izbornik Zlatko Dalić koji je nastavio:

- Problem s ozljedom, pak, ima Mateo Kovačić koji će odraditi pregled pa ćemo vidjeti kakva je situacija. Manjak Modrićeve minutaže? S Lukom imam najmanji problem, možda je i dobro da je preskočio neku utakmicu.

O prvom idućem suparniku Slovačkoj Dalić je rekao:

- Svi znamo tko je Marek Hamšik, a i lažna devetka Duda je odličan. No, po meni je najopasniji njihov igrač na desnom krilu Mak. Imaju veliku kvalitetu, domaćini su pred brojnim svojim navijačima. No, ako mi budemo pravi, mislim da ipak neće biti problema.