Vijesti
Objavljeno: Uto 14.05.2019.

Rekorder Rakitić pred novim vatrenim ljetom

Tijekom ljeta 2018. godine Ivan Rakitić je sa svojim suigračima iz hrvatske reprezentacije uživao u fantastičnim ruskim tjednima u kojima je Hrvatska bila najveća priča Svjetskog prvenstva i na kraju je postala srebrna svjetska reprezentacija.

"Hladni Rakitić" u dva je slučaja bio miran i precizan te su njegovi pogođeni jedanaesterci odlučivali infarktne lutrije jedanaesteraca protiv Danske i Rusije. Novo ljeto 2019. godine opet će biti vatreno za Rakitića, ali u drugom smislu.

U ovom trenutku nema mnogo nogometaša o kojima se više priča, od Rakitića, u kontekstu odlaska iz dosadašnjeg kluba i smještanja u neku buduću sredinu. Hrvatski 31-godišnji veznjak, koji je prije nekoliko dana oborio hvale vrijedni rekord u svom klubu Barceloni, na meti je mnogih najjačih europskih klubova.

Jednu utakmicu prije kraja sezone u Primeri, u kojoj je Barcelona obranila naslov prvaka, Rakitić je dosegnuo hvale vrijedan rekord. Naime, nitko u povijesti jednog od najtrofejnijih i najboljih svjetskih klubova svih vremena nije u tako kratkom razdoblju ostvario 200 ligaških pobjeda kao Rakitić.

Dosadašnji rekorder bio je Sergio Busquets, današnji Rakitićev partner u veznom redu, kojem su za 200 ligaških pobjeda trebale 272 odigrane utakmice. Hrvatski nogometaš takvo što ostvario je unutar 266 nastupa.

Sadašnja Barcelonina igra je, jasno, kao i godinama ranije najviše ovisna o Lionelu Messiju, no otkako je 2014. godine došao u Kataloniju Rakitić je sagradio imidž igrača koji je neizostavan u udarnoj postavi Barcelone. Sam Rakitić uvijek je pokušavao naglasiti da je njegova jedina želja ostanak u Barceloni, ali očigledne promjene koje klub želi napraviti možda dotaknu i njega.

Uostalom, zov Paris St. Germaina, Manchester Uniteda ili Intera sve je jači i ti su klubovi spremni na mnogo toga samo da u svoje odaje dovedu hrvatskog veznjaka.

Podsjetimo kako je Rakitić karijeru počeo u Baselu (od 2005. do 2007. godine). Potom je igrao za Schalke (od 2007. do 2011.) i Sevillu (2011. do 2014.), a ostaje li Barcelona njegov klub i dalje ili će Raketa aterirati na neki drugi europski stadion, pokazat će ljetni dani.

TAGOVI