Vijesti
Objavljeno: Sri 16.10.2019.

Rujevica domaćin utakmice Hrvatska - Slovačka

Posljednjih dana mnogo se pričalo o mogućoj promjeni domaćinstva posljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo koju Hrvatska igra na domaćem terenu protiv Slovačke.

Još ranije je donesena odluka kako će Rujevica biti domaćin tom ključnom ogledu na putu prema Euru, no zadnjih dana sve se glasnije spominjao Maksimir kao domaćin duela protiv Slovaka. S obzirom na to službeno se oglasio Hrvatski nogometni savez koji je potvrdio da će domaćin te utakmice 16. studenoga biti HNK Rijeka i Rujevica.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine utakmica Hrvatska - Slovačka bit će odigrana u Rijeci, a podsjetimo kako je hrvatskim nogometašima dovoljan i bod u tom susretu kako bi osigurali nastup na Euru.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita, svjetske doprvake dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripremu te sjajnu podršku.