Vijesti
Objavljeno: Pon 14.10.2019.

Šimunić: Mogućnosti ove generacije su velike

Hrvatska reprezentacija do 19 godina lakoćom je prošla prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nakon samo dva susreta.

Na turniru u Mađarskoj mladi su hrvatski nogometaši prvo pobijedili Kazahstan (3:0), a potom i domaćina Mađarsku (2:0) pa će posljednja utakmica protiv Gruzije (utorak) biti važna "jedino" oko toga tko će osvojiti prvo mjesto.

Nakon što je Hrvatska U-19 izborila Elitno kolo kvalifikacija, izbornik Josip Šimunić izjavio je:

- Ovi momci imaju veliku kvalitetu te uz puno rada i truda mogu napravili lijepe karijere. Sve je dobro, odradili smo dobro dvije utakmice i ispunili očekivanja, ali budite sigurni da ova momčad može mnogo više od toga. Mi kao momčad rastemo iz dana u dan.

- Mi nemamo mnogo vremena za uigravanje kroz reprezentaciju. Igrači moraju postati sami svjesni da je potreban još žešći rad, potpuni fokus na nogomet. Još nismo potpuno obavili posao. Želja nam je pobijediti Gruziju i biti u prvoj jakosnoj skupini kako bismo u nastavku kvalifikacija izbjegli one najbolje. No, ne plašimo se nikoga. Ako želimo biti pravi, treba pobjeđivati sve pa tako i velike suparnike, dodao je Šimunić.